Brown-Forman globális adatvédelmi nyilatkozat

UTOLSÓ FRISSÍTÉS:  [2018. március 12.] : 

Amikor Ön termékeinket vagy szolgáltatásainkat használja, vagy más módon együttműködik velünk, a Brown-Forman Corporation és leányvállalatai („Brown-Forman”) Önre vonatkozó információkat gyűjtenek és használnak fel, azaz kezelnek (a továbbiakban: az Ön „személyes adatai”). Ez a nyilatkozat leírja, hogyan gyűjtjük a személyes adatokat, illetve hogyan használjuk fel, osszuk meg és védjük azokat. Elmagyarázza továbbá az Ön személyes adataival kapcsolatos jogait, és azt, hogyan tud kapcsolatba lépni velünk.

Mivel ez a nyilatkozat fontos információkat tartalmaz, ezért javasoljuk, hogy figyelmesen olvassa el. A részletes információk eléréséhez használja a linkeket. Ha bármi nem egyértelmű, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben a [email protected] címen.

Ebben az adatvédelmi nyilatkozatban a következőket írjuk le:

KI GYŰJTI AZ ÖN SZEMÉLYES ADATAIT

A Brown-Forman egy vállalatcsoport, amelynek vezetője a Brown-Forman Corporation az Egyesült Államokban, és helyi leányvállalatai működnek szerte a világon. Az, hogy a Brown-Forman vállalatok közül melyik felelős az Ön személyes adatainak gyűjtéséért és kezeléséért, attól függ, hogy Ön miként lép kapcsolatba velünk, és a világ mely részén tartózkodik.

Tekintse át az országspecifikus információk között a releváns Brown-Forman vállalat nevét és elérhetőségi adatait, valamint az egyes országokra vonatkozó további információkat.  Amikor a jelen nyilatkozatban a „mi” vagy a „minket” kifejezés szerepel, az alatt a releváns Brown-Forman vállalatot értjük.

AZ ÁLTALUNK GYŰJTÖTT SZEMÉLYES ADATOK KÖRE

Annak érdekében, hogy szolgáltatásainkat elérhetővé tegyük az Ön számára, illetve jogszabályi kötelezettségeinket teljesítsük, bizonyos személyes adatokat kell gyűjtenünk és felhasználnunk. Ha nem adja meg az általunk kért adatokat, előfordulhat, hogy nem tudjuk rendelkezésére bocsátani a kért termékeket vagy szolgáltatásokat. Ezen adatok egy részét közvetlenül Öntől gyűjtjük vagy személyesen, vagy valamely webportálon, alkalmazáson vagy közösségi médián keresztül. Személyes adatokat egyéb forrásokból is gyűjtünk Önről.

Ha különböző forrásokból személyes adatokat kapunk Önről, ezeket az adatokat kombinálhatjuk vagy összekapcsolhatjuk.  A különböző adatforrások összekapcsolása lehetővé teszi számunkra, hogy jobb ügyféltámogatási szolgáltatást nyújtsunk, amikor kapcsolatba lép velünk, valamint hogy személyre szabott szolgáltatásokat, tartalmakat és marketinget nyújtsunk Önnek. 

További információért kattintson a következő linkre:

 

Személyes adatokat gyűjtünk akkor, amikor Ön:

  1. igénybe veszi termékeinket és szolgáltatásainkat, beleértve a mobilalkalmazásokat is
  2. online fiókot hoz létre az egyik üzletünkben
  3. nyereményjátékban, vetélkedőben vagy rendezvényen vesz részt
  4. vásárol az egyik online áruházunkban, vagy visszaküld nekünk valamit
  5. értékelést küld be vagy részt vesz egy felmérésben
  6. kommunikál velünk a közösségi médián keresztül
  7. segítségért kapcsolatba lép velünk
  8. állásjelentkezést nyújt be
  9. kapcsolatba lép velünk a közösségi médiában

Személyes adatokat gyűjtünk Önről, amelyek között szerepelhetnek például a következők:

  1. Név, születési idő vagy lakóhely szerinti ország
  2. Kapcsolatfelvételi adatok, például e-mail cím, telefonszám, cím
  3. Fiókadatok, például felhasználói név, jelszó és egyedi felhasználói azonosító
  4. Fizetési adatok, például a bankkártya vagy a hitelkártya adatai
  5. Az életkor fényképes igazolása
  6. Az Ön értékelése termékeinkről és szolgáltatásainkról, információk az Ön preferenciáiról és fogyasztási szokásairól
  7. Marketingkommunikációs és süti preferenciák
  8. Foglalkoztatási előzmények, fizetési elvárások
  9. A velünk való kapcsolattartás részletei, beleértve a telefonhívások hangfelvételeit is
  10. Ön által beküldött vagy valamely eseményünkön készült fotók és videók
  11. Profilképek és közösségi média profiladatok
  12. Információk más magánszemélyről. Ha Ön más személyekre vonatkozó személyes adatokat közöl velünk vagy szolgáltatóinkkal a termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban, Ön nyilatkozik, hogy Ön rendelkezik a megfelelő jogosultsággal arra, hogy ezt megtegye, illetve hogy engedélyezze számunkra, hogy a jelen Adatvédelmi szabályzatnak megfelelően felhasználjuk az adatokat.

Személyes adatokat egyéb forrásokból is gyűjtünk:

  • Rutinszerű kártyaellenőrzés (csalás) ellenőrzések részeként kapott információk.
  • Közösségi hálózati adatok. Ha szolgáltatásainkhoz való hozzáféréshez közösségi hálózati bejelentkezést használ, ezzel megoszt velünk a közösségi média fiókjából származó bizonyos személyes adatokat, például nevét, e-mail címét, fényképét, közösségi média kapcsolatainak listáját és bármilyen egyéb információt, amelyek elérhetők vagy Ön elérhetővé tesz számunkra, amikor közösségi média fiókját összekapcsolja a szolgáltatási fiókjával. Az átadott konkrét információk az Ön biztonsági beállításaitól és a közösségi média hálózat adatvédelmi szabályzatától függenek.
  • Közös marketing partnerek, amikor adatokat osztanak meg velünk.
  • Nyilvánosan hozzáférhető adatbázisok.

HOGYAN HASZNÁLJUK FEL AZ ÖN SZEMÉLYES ADATAIT

Az Ön személyes adatait jogszerű üzleti célokra használjuk fel az alábbiakban leírt módon.További információért kattintson a linkre.

Szolgáltatásainkhoz való hozzáférés biztosítása:

Személyes adatait felhasználhatjuk szolgáltatásaink, eseményeink és mobilalkalmazásaink funkcióinak az Ön számára való biztosításához, például egy regisztrált fiókhoz való hozzáférés biztosításával. A személyes adatokat felhasználhatjuk arra is, hogy adminisztratív információkat küldjünk Önnek, például szerződési feltételeink és szabályzataink módosítása esetén. Ezeket a tevékenységeket azért végezzük, hogy kezeljük az Önnel fennálló szerződéses kapcsolatukat és/vagy teljesítsük jogszabályi kötelezettségeinket.

Nyereményjátékok, ajánlatok és rendezvények adminisztrációja:

Nyereményjátékokat, vetélkedőket és más promóciós ajánlatokat szervezhetünk. Ha részt vesz ezekben, az Ön adatait felhasználjuk az ilyen promóciók és ajánlatok adminisztrálására. Ha Ön a szerencsés nyertes, további adatokat kérhetünk Öntől annak érdekében, hogy átadhassuk a nyereményét, és megkérjük, küldje el fényképes személyazonosító igazolványának másolatát, hogy meggyőződhessünk arról, hogy a vásárlási korhatár fölött van, és – szükség esetén – megfelel a jogosultsági követelményeknek. Egyes promóciók további szabályai információt tartalmaznak arról, hogy miként fogjuk felhasználni és közölni az Ön személyes adatait. Ezeket az adatokat arra használjuk fel, hogy kezeljük az Önnel fennálló szerződéses kapcsolatunkat.

Ügyfélszolgálat:

Ha Ön kapcsolatba lép velünk, vagy mi kapcsolatba lépünk Önnel, felhasználjuk a személyes adatait – például vásárlási adatait és kapcsolatfelvételi előzményeit – a segítségnyújtáshoz, kérdéseinek és panaszainak intézéséhez. Ezeket a tevékenységeket azért végezzük, hogy kezeljük az Önnel fennálló szerződéses kapcsolatukat, eleget tegyünk jogszerű üzleti indokainknak, és/vagy teljesítsük jogszabályi kötelezettségeinket.

Az Ön megrendelésének feldolgozása:

Az Önre vonatkozó adatokat felhasználjuk a megrendelései feldolgozására (beleértve annak megállapítását, hogy megfelel-e az országában a jogszabályok által előírt vásárlási korhatárnak), a tőlünk vásárolt cikkek ellenértékének beszedésére, a megvásárolt cikkek postázására, valamint a visszaküldött cikkek vagy visszatérítési kérelem feldolgozására. Adatait felhasználhatjuk a potenciális visszaélésszerű ügyletek megakadályozása vagy azonosítása érdekében is. Ezeket a tevékenységeket azért végezzük, hogy kezeljük az Önnel fennálló szerződéses kapcsolatukat és/vagy teljesítsük jogszabályi kötelezettségeinket.

Információk küldése termékeinkről és szolgáltatásainkról (illetve harmadik felek termékeiről és szolgáltatásairól):

Amennyiben kérte tőlünk marketingkommunikáció küldését, küldhetünk Önt termékeinkről szóló információkat, hírleveleket, promóciókat, ajánlatokat vagy egyéb olyan információkat, amelyekről úgy gondoljuk, hogy érdekelhetik Önt. Személyes adatait felhasználjuk arra, hogy marketingkommunikációt küldjünk Önnek. Akkor is kaphat marketingkommunikációt a Brown-Formantól, ha hozzájárult ahhoz, hogy alkohollal kapcsolatos marketingüzeneteket kapjon egy jóváhagyott harmadik fél partnertől. Ezeket a kommunikációkat fennálló jogos érdekünk alapján, vagy az Ön hozzájárulása alapján végezzük.

Ha úgy dönt, hogy leiratkozik a marketingüzenetekről, akkor a leiratkozást ide kattintva [leiratkozási link] végezheti el.

Megpróbálunk eleget tenni a kérés(ei)nek, amint az ésszerűen megvalósítható. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy attól függetlenül, hogy a tőlünk kapott marketingkommunikációról leiratkozott, továbbra is küldhetünk Önnek fontos adminisztratív üzeneteket, amelyekről nem lehet leiratkozni.

Saját üzleti céljaink

Az Önre vonatkozóan általunk tárolt személyes adatait felhasználjuk üzleti céljaink elérése érdekében, többek között:

  • Adatelemzés végzésére, például szolgáltatásaink hatékonyságának javítása érdekében;
  • Auditok végzésére annak ellenőrzése érdekében, hogy belső folyamataink a tervezettnek megfelelően működnek-e, és megfelelnek-e a jogi, szabályozási vagy szerződéses követelményeknek;
  • Visszaélések és biztonsági célok nyomon követésére, például a számítógépes támadások vagy személyazonosság-lopási kísérletek észlelése és megakadályozása céljából;
  • Új termékek és szolgáltatások fejlesztésére;
  • Jelenlegi termékeink és szolgáltatásaink javítására, továbbfejlesztésére vagy módosítására kínálkozó lehetőségek megfontolására;
  • Használati trendek azonosítására, például, hogy megértsük, szolgáltatásaink mely részei a leginkább érdekesek a felhasználók számára;
  • Promóciós kampányaink hatékonyságának meghatározására, hogy kampányainkat felhasználóink igényeihez és érdekeihez igazíthassuk; és
  • Üzleti tevékenységünk folytatására és bővítésére, például, hogy megértsük, szolgáltatásaink mely részei a leginkább érdekesek a felhasználók számára, hogy energiáinkat a felhasználók érdeklődésének kielégítésére összpontosíthassuk;

 

Ezeket a tevékenységeket azért végezzük, hogy kezeljük az Önnel fennálló szerződéses kapcsolatukat, teljesítsük jogszabályi kötelezettségeinket, és/vagy mivel jogszerű üzleti indokunk áll fenn.

Szolgáltatásaink személyre szabása

A gyűjtött személyes adatokat elemezhetjük az üzleti jelentéstétel és a személyre szabott szolgáltatások nyújtása céljából, többek között: (i) felhasználóink preferenciáinak elemzése vagy előrejelzése céljából annak érdekében, hogy összevont trendjelentéseket készítsünk digitális tartalmunk használatáról, és így továbbfejleszthessük szolgáltatásainkat; (ii) az Ön jobb megértése érdekében, hogy testre szabhassuk az Önnel való kommunikációnkat és az Ön érdeklődési körére szabott ajánlatokat küldhessünk; és (iii) az Ön preferenciáinak jobb megértése érdekében, hogy olyan tartalmakat tudjunk közvetíteni szolgáltatásainkkal, amelyek véleményünk szerint relevánsak és érdekesek lesznek az Ön számára. Ha valamelyik internetes áruházunkat használja, adatokat gyűjtünk Öntől a fizetési folyamat során. Ha nem fejezi be a vásárlást, de azt kéri, hogy mentsük el a kosarát, utánkövető e-mailt küldünk Önnek, amely emlékeztet annak tartalmára. Adatait felhasználhatjuk személyre szabott tartalmak és ajánlások küldéséhez is, amikor elküldjük a vásárlásával kapcsolatos információkat. A személyre szabott szolgáltatásokat az Ön hozzájárulása alapján vagy fennálló jogos érdekünk alapján nyújtjuk.

Értékelések:

Ha értékelést adott az egyik termékünkről, ezt az értékelést közzéteszünk az adott áruházban, a Szerződési feltételeinkben szereplő értékelési normáinknak megfelelően. Ezek az információk nyilvánosak lesznek, ezért ne írjon bele olyan adatokat, amelyeket bizalmasan kellene kezelni. További információkért kérjük, olvassa el a Használati feltételeinket [Link] Értékelését az Ön beleegyezésével tesszük közzé.

Biztonság:

A webportáljaink, az online szolgáltatások és az e-mailek figyelemmel kísérésével gyűjtött információkat felhasználhatjuk arra, hogy védjük Önt, alkalmazottainkat és partnereinket. Ezek az információk átadhatók a rendőrségnek vagy más megfelelő hatóságoknak. Ezeket a tevékenységeket azért végezzük, hogy teljesítsük jogszabályi kötelezettségeinket, vagy mivel jogszerű üzleti indokunk áll fenn. 

HOGYAN OSZTJUK MEG A SZEMÉLYES ADATOKAT

Személyes adatait az Ön beleegyezésével vagy a tranzakció teljesítéséhez vagy az Ön által kért szolgáltatás nyújtásához szükséges mértékben osztjuk meg.Jelenleg nem osztunk meg személyes adatokat nem kapcsolt harmadik felekkel. A következőkben találhatók azon címzettek kategóriái, akikkel megoszthatjuk adatait. További információért kattintson a linkekre.

A Brown-Forman csoport egyéb vállalatai:

  • Az Ön adatait megosztjuk a Brown-Forman vállalatcsoport más vállalataival a jelen adatvédelmi szabályzatban leírt célokra.A Brown-Forman csoportba tartozó vállalatok listáját és működési helyét itt [link a 10-K-ra] megtekintheti. A Brown-Forman Corporation a közösen használt személyes adatok kezeléséért felelős fél. Ezeket az adatokat arra használjuk fel, hogy segítsünk az Ön által kért termékek és szolgáltatások nyújtásában.

 

Harmadik fél szolgáltatók:

Harmadik fél szolgáltatókat veszünk igénybe arra, hogy a személyes adatokat kezeljék a nevünkben. Ide tartozhat az ügyfélszolgálat nyújtása, a webhosting szolgáltatók, az ügyféladat-kezelő és a listajavító cégek, a nyereményjátékainkat szervező ügynökségek, a termékrendeléseket teljesítő vagy a levélküldemények összehangolását végző cégek, a fizetési szolgáltatók, az adatelemző cégek és az e-mail szolgáltatók. Olyan szolgáltatókat akarunk igénybe venni, akik képesek megfelelő adatvédelmi és biztonsági szabványokat nyújtani.

Amikor Ön megoszt személyes adatokat

  • Hirdetőtáblákon, csevegésben, profiloldalakon, blogokban és egyéb szolgáltatásokban, amelyeken Ön adatokat és tartalmakat tehet közzé (korlátozás nélkül beleértve a közösségi média oldalainkat). Kérjük, vegye figyelembe, hogy az Ön által posztolt vagy közzétett információk nyilvánosak lesznek, és elérhetők lehetnek más felhasználók és a nyilvánosság számára.
  • Az Ön közösségi megosztási tevékenysége révén. Amikor közösségi média fiókjával kapcsolódik a szolgáltatásokhoz, adatokat oszt meg a közösségi médiafiókjához társított ismerőseivel, más felhasználókkal, és a közösségi médiafiók szolgáltatójával. Ezzel felhatalmaz bennünket arra, hogy elősegítsük ezt az adatmegosztást, és tudomásul veszi, hogy a megosztott adatok használatát a közösségi média szolgáltató adatvédelmi szabályzata szabályozza.

Üzleti tranzakciók, jogi okok és bűnüldöző szervek:

Jogos érdekünk fűződik ahhoz, hogy az Ön személyes adatait harmadik fél részére közöljük vagy továbbítsuk üzleti tevékenységünk, eszközeink vagy készleteink egészének vagy bármely részének átszervezése, egyesítése, értékesítése, közös vállalkozásba szervezése, engedményezése, átruházása vagy az arról való más rendelkezés esetén (beleértve bármilyen csődeljárással vagy hasonló eljárással kapcsolatban). Ilyen harmadik felek lehetnek például a felvásárló jogi személy és tanácsadói.

Személyes adatokat abból a célból is közölhetünk, hogy eleget tegyünk jogi kötelezettségeinknek (például adófizetésnek); válaszoljunk kormányzati vagy más közigazgatási hatósági kérelmekre; védjük a Brown-Forman, Ön vagy mások jogait, magánéletét, biztonságát vagy tulajdonát; és hogy lehetővé tegyük a rendelkezésünkre álló jogorvoslatok igénybe vételét vagy az általunk elszenvedett károk korlátozását. Ezek a jogi kötelezettségek és kormányzati kérelmek lehetnek az Ön lakóhelye szerinti országon kívüli jogszabályok és hatóságok is.

Az általunk gyűjtött egyéb adatok

Mi és a szolgáltatóink más olyan adatokat is gyűjthetünk, amelyek nem tárják fel az Ön konkrét személyazonosságát, vagy nem kapcsolódnak közvetlenül egy azonosítható magánszemélyhez (a továbbiakban: „egyéb adatok”). Ilyenek lehetnek például:

  • Szerver naplófájlok és környezeti változók
  • Alkalmazáshasználati adatok
  • Sütik, pixelcímkék és más technológiák útján gyűjtött adatok
  • Demográfiai adatok és Ön által megadott egyéb adatok, amelyek nem fedik fel az Ön konkrét személyazonosságát
  • Olyan módon összesített adatok, amelyek már nem fedik fel az Ön konkrét személyazonosságát

Ha adatokat kell személyes adatokként kezelnünk az alkalmazandó jogszabályok szerint, akkor azokat felhasználhatjuk és közölhetjük azokra a célokra, amelyekre a jelen szabályzatban részletezett személyes adatokat használjuk fel és közöljük.

Az egyéb adatok gyűjthetők különböző módokon, többek között:

  • Az Ön böngészője vagy eszköze útján
    • Kiszolgáló naplófájlok.  W3C * kompatibilis kiterjesztett naplófájlokat használunk, amikor webkiszolgálóinkon rögzítjük a webkiszolgáló tevékenységet, beleértve például az IP-címet (az internetszolgáltató által a használt számítógéphez automatikusan hozzárendelt számot), az eszközazonosítót, a kérés időpontját és dátumát, a kért oldalt, a felhasználói ügynököt, a hivatkozót és a küldött vagy kapott süti értékeket.  A kiszolgáló naplófájljait összegyűjtjük és elemezzük, hogy információt szolgáltassanak az összesített felhasználói tevékenységről, és azonosítsák a potenciális hibákat vagy problémákat a webhely teljesítményével kapcsolatban.  Az IP-címek gyűjtése az interneten szokásos gyakorlat, és számos webportált automatikusan végzi.  * A W3C egy nemzetközi konzorcium, amely webes szabványokat és irányelveket dolgoz ki.  További információ a www.w3c.org címen érhető el. 
    • Környezeti változók.  Mi és szolgáltatóink bizonyos környezeti változókat is gyűjthetünk, például a számítógépe típusát (Windows vagy Macintosh), a képernyőfelbontást, az operációs rendszer verziószámát, az eszköz gyártóját és modelljét, az internetböngészőt és az internetböngésző verziószámát.  Ezeket a környezeti változókat a legtöbb böngésző gyűjti, és felhasználhatók az Ön webportálon szerzett tapasztalatainak optimalizálására.
  • Valamely mobilalkalmazásunk Ön általi használatával
  • Sütik használatával
  • Sütik, pixelcímkék és más hasonló technológiák használatával
  • Fizikai tartózkodási hely
  • „Ne kövess” jelzések

 

 

Amikor letölti és használja valamelyik mobil alkalmazásunkat, az Ön készülékének száma alapján mi és szolgáltatóink nyomon követhetjük és összegyűjthetjük az alkalmazás használati adatait, például a dátumot és időpontot, amikor az eszközén lévő alkalmazás kommunikált kiszolgálóinkkal, illetve az alkalmazás által letöltött információkat és fájlokat.

 

Kérjük, olvassa el Süti szabályzatunkat 

 

Mi és szolgáltatóink úgynevezett „pixelcímkéket”, „web beacon-öket”, „átlátszó GIF-eket” vagy hasonló eszközöket (együttesen „Pixelcímkék”) is használhatunk egyes internetes oldalakon és HTML formátumú e-mail üzenetekben többek között abból a célból, hogy összesített statisztikákat állítsunk össze a webportált használatáról és a válaszadási arányokról.  A Pixelcímke egy elektronikus kép – gyakran mindössze egyetlen pixel (1x1) nagyságú –, amely rendszerint nem látható a weboldal látogatói számára, és a látogatók merevlemezén található sütikhez társítható.  HTML formátumú e-mail üzenetekben használva a Pixelcímkék meg tudják mondani a feladónak, hogy az e-mailt megnyitották-e, és ha igen, mikor.

 

Webportáljaink szintén információkat szolgáltathatnak számunkra, beleértve azon tartalommal kapcsolatos adatokat, amelyet Ön megtekintett és amellyel kapcsolatba lépett. Ez a Brown-Forman webportálokon keresztül és a webportálokon átnyúló nyomon követés útján valósul meg. Sütiket és egyéb technológiákat használunk, hogy adatokat gyűjtsünk az Ön eszközén található böngészőről és operációs rendszerről, annak IP-címéről, az Ön által kattintott linkekről és megnyitott oldalakról, amelyet a marketingüzenetek személyre szabására használunk fel.További információért kérjük, olvassa el Süti szabályzatunkat. A személyre szabott szolgáltatásokat az Ön hozzájárulása alapján vagy fennálló jogos érdekünk alapján nyújtjuk.

 

Elemzések. A Google Analytics szolgáltatást használjuk, amely sütik és hasonló technológiák segítségével gyűjti és elemzi a szolgáltatásaink használatával kapcsolatos adatokat, és jelentéseket készít a tevékenységekről és trendekről. A Google Analytics adatokat gyűjthet más webportálok, alkalmazások és online erőforrások használatáról is. A Google gyakorlatait megismerheti a www.google.com/policies/privac... címen, és leiratkozhat azokról a Google Analytics leiratkozó böngészőbővítményének letöltésével, amely a https://tools.google.com/dlpag... címen érhető el.

 

Gyűjthetjük az Ön eszközének fizikai helyére vonatkozó adatokat, ha helyalapú szolgáltatást használ. Ezen adatok gyűjtése előtt Ön bizonyos esetekben jogosult lehet engedélyezni vagy megtiltani az eszköz helyének ilyen jellegű felhasználását és/vagy megosztását, azonban ha így tesz, előfordulhat, hogy mi és marketing partnereink nem tudjuk biztosítani Önnek az adott személyre szabott szolgáltatásokat és tartalmakat.

 

Jelenleg nem válaszolunk a böngésző „Ne kövess” jelzéseire.

AZ EGYÉB ADATOK FELHASZNÁLÁSA ÉS KÖZLÉSE

Az egyéb adatokat bármely célra felhasználhatjuk és közölhetjük, kivéve, ha az alkalmazandó jogszabályok értelmében másként kell eljárnunk. Bizonyos esetekben összekapcsolhatjuk az egyéb adatokat személyes adatokkal. Ezekben az esetekben az összekapcsolt adatokat személyes adatokként kezeljük, amíg az összekapcsolás fennáll.

AZ ÖN SZEMÉLYES ADATAIVAL KAPCSOLATOS JOGAI

Ön kérheti a személyes adataihoz való hozzáférést, azok helyesbítését vagy törlését.Kérheti azt is, hogy megkapja személyes adatai elektronikus másolatát, hogy azt egy másik vállalathoz továbbíthassa (amennyiben az adathordozhatósághoz való jogot az alkalmazandó jogszabályok biztosítják). Minden esetben megkövetelhetjük, hogy igazolja személyazonosságát, és/vagy adjon meg további információkat az Ön adatainak azonosítása érdekében. Kéréseire a vonatkozó jogszabályokkal összhangban fogunk válaszolni.További információért kattintson a linkekre.

Hozzáférés az Ön személyesadataihoz

A „Kapcsolatfelvétel” űrlap segítségével felvilágosítást kérhet arról, hogy milyen adatokat tárolunk Önről, és magyarázatot kaphat arról, hogyan kezeljük adatait.

Az Ön személyesadatainak helyesbítése

Ha helytelen személyes adatokat tárolunk Önről, akkor Ön jogosult közölni velünk, hogy azok helytelenek, és kérheti tőlünk azok módosítását. Ezt a vonatkozó jogszabályokkal összhangban fogjuk megtenni. Ha szeretné helyesbíttetni személyes adatait, kérjük, [küldjön e-mailt a [email protected] címre].

Az Ön személyesadatainak törlése

Kérheti tőlünk, hogy távolítsuk el vagy töröljük személyes adatait adatbázisunkból. Ha nem szeretne promóciós e-maileket kapni, kattintson ide. Ha szeretné eltávolíttatni személyes adatait adatbázisunkból, kérjük, [küldjön e-mailt a [email protected] címre]. 

Adathordozhatósági kérések

Kérheti tőlünk, hogy személyes adatait átvihesse máshová adatbázisunkból – ehhez kérjük, [küldjön e-mailt a [email protected] címre]. 

MÁS FONTOS INFORMÁCIÓK

Az Ön adatainak biztonságát nagyon komolyan vesszük. Ez a szakasz felvázolja azon technológiai gyakorlatainkat, amelyek az Ön adatainak védelmére szolgálnak. További információért kattintson a linkekre.

Hogyan védjük személyes adatait

Számos biztonsági intézkedést és eszközt – például tűzfalakat – alkalmazunk, hogy megakadályozzuk az ellenőrzésünk alatt lévő személyes adatok elvesztését, visszaélésszerű használatát és megváltoztatását.  Sajnos az interneten vagy az adattároló rendszereken keresztül történő adatátvitel biztonsága sohasem garantálható 100%-osan.  Kérjük, ne küldjön nekünk érzékeny személyes adatokat.

Hogyan őrizzük meg személyes adatait

A személyes adatokat mindaddig megőrizzük, ameddig az szükséges vagy megengedett azon cél(ok)at figyelembe véve, amelyekre gyűjtöttük őket, valamint összhangban az alkalmazandó jogszabályokkal. A fizetési kártya adatok és az életkor-ellenőrzés céljából gyűjtött adatok megőrzési idejének meghatározására használt kritériumok többek között a következők:

·      Az Önnel való folyamatos kapcsolattartás és az Ön számára nyújtott szolgáltatások időtartama (például mindaddig, amíg fiókot tart fenn nálunk vagy folyamatosan használja a szolgáltatásokat);

·      Létezik-e valamilyen jogi kötelezettség, amely vonatkozik ránk (például bizonyos jogszabályok előírják, hogy a tranzakciókról szóló nyilvántartást egy bizonyos ideig megőrizzük, mielőtt törölhetnénk őket); vagy

·      Jogi helyzetünket figyelembe véve tanácsos-e a megőrzés (például az alkalmazandó elévülési időszakokra, peres eljárásokra vagy szabályozói vizsgálatokra tekintettel).

 

Személyes adatainak nemzetközi továbbítása

Adatait továbbíthatjuk a Brown-Forman Corporation részére az Egyesült Államokba, illetve más szolgáltatók részére, akik esetleg az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívül találhatók.  Ilyen körülmények között intézkedéseket hozunk annak biztosítására, hogy az Ön adatai védettek legyenek; ez magában foglalja az adatok címzettjeivel szerződések megkötését annak biztosítása érdekében, hogy az adatoknak megfelelő védelmet nyújtsanak. Ezen intézkedések leírásának másolatát beszerezheti, ha ír a [[email protected]] címre.

Bizonyos körülmények között az ezen más országokban működő bíróságok, bűnüldöző szervek, szabályozó szervek vagy biztonsági hatóságok jogosultak lehetnek hozzáférni az Ön személyes adataikhoz.

A szolgáltatásokhoz való hozzáférés kiskorúak által

Szolgáltatásaink nem irányulnak olyan magánszemélyekre, akik nem érik el az alkohol vásárlásához előírt korhatárt, és tudatosan nem gyűjtünk személyes adatokat az ilyen magánszemélyektől.   

Harmadik felek szolgáltatásai

A jelen adatvédelmi szabályzatnak nem tárgya, és nem vállalunk felelősséget harmadik felek adatvédelmi, információs vagy egyéb gyakorlataiért, beleértve bármely olyan harmadik felet is, aki olyan webportált vagy szolgáltatást üzemeltet, amelyre szolgáltatásaink linkjei mutatnak. Egy szolgáltatásra mutató link felvétele nem jelenti azt, hogy a Brown-Forman jóváhagyta a kapcsolódó webportált vagy szolgáltatást.

Harmadik felek reklámtevékenysége

Harmadik fél hirdetési vállalatokat veszünk igénybe olyan árukra és szolgáltatásokra vonatkozó reklámok megjelenítésére, amelyek érdekelhetik Önt, amikor Ön a Brown-Forman szolgáltatásait és más webportálokat vagy online szolgáltatásokat vesz igénybe.

Ön hirdetéseket kaphat a szolgáltatásokhoz és más webportálokhoz, illetve online szolgáltatásokhoz Ön által bármely eszközén történő hozzáféréssel vagy azok használatával kapcsolatos információk alapján, valamint a harmadik felektől kapott információk alapján. Ezen vállalatok egy egyedi sütit helyeznek el vagy ismernek fel az Ön böngészőjében (ideértve a pixelcímkék használatát is). Ezeket a technológiákat arra is felhasználják – az Ön által történő online használatról gyűjtött információkkal együtt –, hogy felismerjék Önt az Ön által használt valamennyi eszközön, például a mobiltelefonon és a laptopon is. Ha szeretne többet megtudni erről a gyakorlatról, illetve megtudni, hogyan iratkozhat le róla az asztali és mobil böngészőben azon az adott eszközön, amelyről a jelen adatvédelmi szabályzatot olvassa, látogasson el a http://optout.aboutads.info/#/ és http://optout.networkadvertisi... oldalakra. A www.aboutads.info/appchoices oldalról letöltheti az AppChoices alkalmazást, amellyel leiratkozhat a mobilalkalmazások esetében.

Érzékeny személyes adatok

Kérjük, ne küldjön nekünk semmilyen érzékeny személyes adatot (pl. társadalombiztosítási számok, faji vagy etnikai származással, politikai véleménnyel, vallási vagy más meggyőződéssel, egészségi állapottal kapcsolatos adatok, biometriai vagy genetikai jellemzők, bűnügyi háttér vagy szakszervezeti tagság) a szolgáltatásokon keresztül vagy más módon.

A JELEN ADATVÉDELMI POLITIKA FRISSÍTÉSEI

A jelen Adatvédelmi szabályzatot megváltoztathatjuk. A jelen Adatvédelmi szabályzat elején található „UTOLSÓ FRISSÍTÉS” adat jelzi, mikor történt az Adatvédelmi szabályzat utolsó módosítása.Bármely változás akkor lép hatályba, amikor a szolgáltatásokra vonatkozó felülvizsgált Adatvédelmi szabályzatot közzétesszük. A változtatásokat követően a szolgáltatások Ön általi használata azt jelenti, hogy Ön elfogadja a felülvizsgált Adatvédelmi szabályzatot.

KAPCSOLATFELVÉTEL VELÜNK

A Brown-Forman Corporation (székhelye: 850 Dixie Highway, Louisville, KY 40210, USA) vállalat felelős az Ön személyes adatainak gyűjtéséért, használatáért és közléséért a jelen Adatvédelmi szabályzat szerint.

Ha bármilyen kérdése merül fel a jelen Adatvédelmi szabályzattal kapcsolatban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a [email protected]címen, vagy:

Brown-Forman Corporation

850 Dixie Highway

Louisville, KY, USA 40210

 

Mivel az e-mailes kommunikáció nem mindig biztonságos, kérjük, ne szerepeltessen a nekünk küldött e-mailekben hitelkártyaadatokat vagy más érzékeny adatokat.

 

További információk az EGT területén lakó magánszemélyek számára

Ha Ön az EGT területén lakik, Ön a következőkre is jogosult:

  • Panaszt nyújthat be a saját országa vagy régiója adatvédelmi hatósága részére, az alkalmazandó adatvédelmi jogszabályok vélelmezett megsértése miatt.

 © 2018 Brown-Forman Corporation.  Minden jog fenntartva.


Australia

Brown-Forman will collect, use and disclose your personal information in accordance with the Privacy Act 1988 (Cth) and any applicable data protection laws. We will notify you of the purposes for which your personal information may be collected, used, disclosed and/or processed, as well as obtain your consent for the collection, use, disclosure and/or processing of your personal information for such intended purposes, unless an exception under law permits to do so without your consent.

Brown-Forman Australia Pty Limited, Level 6, 280 Elizabeth Street, Surry Hills, New South Wales 2010, Australia.

©2018 Brown-Forman Corporation.  All Rights Reserved.

Austria

More Information on Retaining Personal Data.

For individuals who are located in the European Union, you should be aware that we transfer your personal data based on Data Processing Agreements which incorporate the Standard Contractual Clauses 2010/87/EU (“Model Clauses”) these Model Clauses are recognized by the European Commission as providing adequate safeguards to protect your privacy and rights regarding your personal data. If you are located outside of the EEA, we will take all steps reasonably necessary to ensure that your data is treated securely and in accordance with this privacy policy. By using our Website, you give us the consent to store, process and transfer your information as described above. If you object to such information (if any) being transferred or used in this way please do not use our website.

Brown-Forman Deutschland GmbH

Amtsgericht Hamburg; Registernummer: HRB 121438

Eingetragener Firmensitz: Dammtorwall 5-7, 20354 Hamburg

©2018 Brown-Forman Corporation.  Sämtliche Rechte vorbehalten.

Belgium

More Information on Retaining Personal Data.

For individuals who are located in the European Union, you should be aware that we transfer your personal data based on Data Processing Agreements which incorporate the Standard Contractual Clauses 2010/87/EU (“Model Clauses”) these Model Clauses are recognized by the European Commission as providing adequate safeguards to protect your privacy and rights regarding your personal data. If you are located outside of the EEA, we will take all steps reasonably necessary to ensure that your data is treated securely and in accordance with this privacy policy. By using our Website, you give us the consent to store, process and transfer your information as described above. If you object to such information (if any) being transferred or used in this way please do not use our website.

Brown-Forman Beverages, Europe, Ltd.

Registered in the United Kingdom; Register Number 4129810

Registered Office: Part Fourth Floor (west)

    45 Mortimer Street

    London W1W 8HJ

©2018 Brown-Forman Corporation. All Rights Reserved.

Belgium - French

More Information on Retaining Personal Data.

For individuals who are located in the European Union, you should be aware that we transfer your personal data based on Data Processing Agreements which incorporate the Standard Contractual Clauses 2010/87/EU (“Model Clauses”) these Model Clauses are recognized by the European Commission as providing adequate safeguards to protect your privacy and rights regarding your personal data. If you are located outside of the EEA, we will take all steps reasonably necessary to ensure that your data is treated securely and in accordance with this privacy policy. By using our Website, you give us the consent to store, process and transfer your information as described above. If you object to such information (if any) being transferred or used in this way please do not use our website.

Brown-Forman Beverages, Europe, Ltd.

Registered in the United Kingdom; Register Number 4129810

Registered Office: Part Fourth Floor (west)

    45 Mortimer Street

    London W1W 8HJ

©2018 Brown-Forman Corporation. All Rights Reserved.

Bulgaria

More Information on Retaining Personal Data.

For individuals who are located in the European Union, you should be aware that we transfer your personal data based on Data Processing Agreements which incorporate the Standard Contractual Clauses 2010/87/EU (“Model Clauses”) these Model Clauses are recognized by the European Commission as providing adequate safeguards to protect your privacy and rights regarding your personal data. If you are located outside of the EEA, we will take all steps reasonably necessary to ensure that your data is treated securely and in accordance with this privacy policy. By using our Website, you give us the consent to store, process and transfer your information as described above. If you object to such information (if any) being transferred or used in this way please do not use our website.

Brown-Forman Bulgaria e.o.o.d.

Sofia Trade Center Europe, 7 Iskarsko Shosse Blvd Building 6 Floor 3, Sofia 1528, Bulgaria

©2018 Brown-Forman Corporation. Всички права запазени.

Croatia-Hrvatska

More Information on Retaining Personal Data.

For individuals who are located in the United Kingdom, you should be aware that we transfer your personal data based on Data Processing Agreements which incorporate the Standard Contractual Clauses 2010/87/EU (“Model Clauses”) these Model Clauses are recognized by the European Commission as providing adequate safeguards to protect your privacy and rights regarding your personal data. If you are located outside of the EEA, we will take all steps reasonably necessary to ensure that your data is treated securely and in accordance with this privacy policy. By using our Website, you give us the consent to store, process and transfer your information as described above. If you object to such information (if any) being transferred or used in this way please do not use our website.

Brown-Forman Arrow Continental Europe, L.L.C.

850 Dixie Highway, Louisville, KY 40210 USA

©2018 Brown-Forman Arrow Continental Europe, L.L.C. Sva prava pridržana.

Cyprus

More Information on Retaining Personal Data.

For individuals who are located in the European Union, you should be aware that we transfer your personal data based on Data Processing Agreements which incorporate the Standard Contractual Clauses 2010/87/EU (“Model Clauses”) these Model Clauses are recognized by the European Commission as providing adequate safeguards to protect your privacy and rights regarding your personal data. If you are located outside of the EEA, we will take all steps reasonably necessary to ensure that your data is treated securely and in accordance with this privacy policy. By using our Website, you give us the consent to store, process and transfer your information as described above. If you object to such information (if any) being transferred or used in this way please do not use our website.

Brown-Forman Greece E.P.E., 29 Paradise Street, TK 15125, Maroussi Attica, Greece

©2018 Brown-Forman Corporation. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Czech
Czech Republic

More Information on Retaining Personal Data.

For individuals who are located in the European Union, you should be aware that we transfer your personal data based on Data Processing Agreements which incorporate the Standard Contractual Clauses 2010/87/EU (“Model Clauses”) these Model Clauses are recognized by the European Commission as providing adequate safeguards to protect your privacy and rights regarding your personal data. If you are located outside of the EEA, we will take all steps reasonably necessary to ensure that your data is treated securely and in accordance with this privacy policy. By using our Website, you give us the consent to store, process and transfer your information as described above. If you object to such information (if any) being transferred or used in this way please do not use our website.

Brown-Forman Czechia, s.r.o.

Portheimka Center - Units 642-007 and 642-008, Namesti 14, rinja 17, 150 00 Prague 5

©2018 Brown-Forman Czechia, s. r. o. Všechna práva vyhrazena.

Deutschland

More Information on Retaining Personal Data.

For individuals who are located in the European Union, you should be aware that we transfer your personal data based on Data Processing Agreements which incorporate the Standard Contractual Clauses 2010/87/EU (“Model Clauses”) these Model Clauses are recognized by the European Commission as providing adequate safeguards to protect your privacy and rights regarding your personal data. If you are located outside of the EEA, we will take all steps reasonably necessary to ensure that your data is treated securely and in accordance with this privacy policy. By using our Website, you give us the consent to store, process and transfer your information as described above. If you object to such information (if any) being transferred or used in this way please do not use our website.

Brown-Forman Deutschland GmbH

Amtsgericht Hamburg; Registernummer: HRB 121438

Eingetragener Firmensitz: Dammtorwall 5-7, 20354 Hamburg

©2018 Brown-Forman Corporation.  Sämtliche Rechte vorbehalten.

France

More Information on Retaining Personal Data.

For individuals who are located in the European Union, you should be aware that we transfer your personal data based on Data Processing Agreements which incorporate the Standard Contractual Clauses 2010/87/EU (“Model Clauses”) these Model Clauses are recognized by the European Commission as providing adequate safeguards to protect your privacy and rights regarding your personal data. If you are located outside of the EEA, we will take all steps reasonably necessary to ensure that your data is treated securely and in accordance with this privacy policy. By using our Website, you give us the consent to store, process and transfer your information as described above. If you object to such information (if any) being transferred or used in this way please do not use our website.

Brown-Forman France

Société immatriculée dans l’Etat du Delaware (Etats-Unis)

Siège social : 47 Rue de Monceau, Paris, 75008

 ©2018 Brown-Forman France  Tous droits réservés.

Greece

More Information on Retaining Personal Data.

For individuals who are located in the European Union, you should be aware that we transfer your personal data based on Data Processing Agreements which incorporate the Standard Contractual Clauses 2010/87/EU (“Model Clauses”) these Model Clauses are recognized by the European Commission as providing adequate safeguards to protect your privacy and rights regarding your personal data. If you are located outside of the EEA, we will take all steps reasonably necessary to ensure that your data is treated securely and in accordance with this privacy policy. By using our Website, you give us the consent to store, process and transfer your information as described above. If you object to such information (if any) being transferred or used in this way please do not use our website.

Brown-Forman Greece E.P.E., 29 Paradise Street, TK 15125, Maroussi Attica, Greece

 ©2018 Brown-Forman Corporation. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Hungary - Magyarorszag

More Information on Retaining Personal Data.

For individuals who are located in the European Union, you should be aware that we transfer your personal data based on Data Processing Agreements which incorporate the Standard Contractual Clauses 2010/87/EU (“Model Clauses”) these Model Clauses are recognized by the European Commission as providing adequate safeguards to protect your privacy and rights regarding your personal data. If you are located outside of the EEA, we will take all steps reasonably necessary to ensure that your data is treated securely and in accordance with this privacy policy. By using our Website, you give us the consent to store, process and transfer your information as described above. If you object to such information (if any) being transferred or used in this way please do not use our website.

Brown-Forman Hungary kft – Magyarországi Fióktelep

Magyarország, a Fővárosi Cégbíróság által a következő cégjegyzék-szám alatt: Cg. 01-17-000089

Székhelye: 1141 Budapest, Őrs Vezér útja 76

©2018  Brown-Forman Hungary kft – Magyarország Fióktelep.  Minden jog fenntartva.

Ireland

More Information on Retaining Personal Data.

For individuals who are located in the European Union, you should be aware that we transfer your personal data based on Data Processing Agreements which incorporate the Standard Contractual Clauses 2010/87/EU (“Model Clauses”) these Model Clauses are recognized by the European Commission as providing adequate safeguards to protect your privacy and rights regarding your personal data. If you are located outside of the EEA, we will take all steps reasonably necessary to ensure that your data is treated securely and in accordance with this privacy policy. By using our Website, you give us the consent to store, process and transfer your information as described above. If you object to such information (if any) being transferred or used in this way please do not use our website.

Brown-Forman Beverages, Europe, Ltd.

Registered in the United Kingdom; Register Number 4129810

Registered Office: Part Fourth Floor (west)

    45 Mortimer Street

    London W1W 8HJ

©2018 Brown-Forman Corporation. All Rights Reserved.

Mexico

Para individuos que están ubicados en México, Brown-Forman Tequila México, S. de R.L. de C.V.  recabará, usará y revelará sus datos personales de acuerdo a la Ley Federal para la Protección de Datos Personales en Posesión de Particulares y cualquier legislación aplicable. Como titular de la información usted tiene el derecho de acceder, rectificar, oponerse o cancelar el uso, obtención y tratamiento de sus datos personales (Derechos ARCO). Para ejercitar sus Derechos ARCO favor de ponerse en contacto con nosotros y procesaremos su solicitud.

Brown-Forman Tequila México, S. de R.L. de C.V. 

Av. De las Américas 1545, Piso 8, 44630, Guadalajara, Jalisco, México.

©2018 Brown-Forman Corporation. Todos los derechos reservados.

Poland

More Information on Retaining Personal Data.

For individuals who are located in the United Kingdom, you should be aware that we transfer your personal data based on Data Processing Agreements which incorporate the Standard Contractual Clauses 2010/87/EU (“Model Clauses”) these Model Clauses are recognized by the European Commission as providing adequate safeguards to protect your privacy and rights regarding your personal data. If you are located outside of the EEA, we will take all steps reasonably necessary to ensure that your data is treated securely and in accordance with this privacy policy. By using our Website, you give us the consent to store, process and transfer your information as described above. If you object to such information (if any) being transferred or used in this way please do not use our website.

Brown-Forman Polska Sp. z o.o.

Zarejestrowana w Polsce pod numerem KRS 55791

Siedziba: ul. Postepu 21 D str 02-676 Warszawa, Polska

©2018 Brown-Forman Corporation.  Wszystkie prawa zastrzeżone.

Singapore

Brown-Forman complies with Singapore’s Personal Data Protection Act 2012 (the “PDPA”).  We will collect your personal information in accordance with the PDPA. We will notify you of the purposes for which your personal information may be collected, used, disclosed and/or processed, as well as obtain your consent for the collection, use, disclosure and/or processing of your personal information for the intended purposes, unless an exception under the law permits us to collect and process your personal information without your consent. 

Where your personal information is to be transferred out of Singapore, we will comply with the PDPA in doing so.

Brown-Forman Worldwide, L.L.C., 101 Thomson Road, #22-01 United Square, Singapore 307591 

©2018 Brown-Forman Corporation.  All Rights Reserved.

United Kingdom

More Information on Retaining Personal Data.

For individuals who are located in the United Kingdom, you should be aware that we transfer your personal data based on Data Processing Agreements which incorporate the Standard Contractual Clauses 2010/87/EU (“Model Clauses”) these Model Clauses are recognized by the European Commission as providing adequate safeguards to protect your privacy and rights regarding your personal data. If you are located outside of the EEA, we will take all steps reasonably necessary to ensure that your data is treated securely and in accordance with this privacy policy. By using our Website, you give us the consent to store, process and transfer your information as described above. If you object to such information (if any) being transferred or used in this way please do not use our website.

Brown-Forman Beverages, Europe, Ltd.

Registered in the United Kingdom; Register Number 4129810

Registered Office: Part Fourth Floor (west)

    45 Mortimer Street

    London W1W 8HJ

©2018 Brown-Forman Corporation. All Rights Reserved.

United States

The information included in this section is specific to our products and services in the United States.

There are several ways you can communicate with us.  Our email address is [email protected] If you prefer to contact us in writing, please use the mailing address below:

Privacy Officer, c/o Brown-Forman Corporation, 850 Dixie Highway, Louisville, KY 40210 USA

 ©2018 Brown-Forman Corporation.  All Rights Reserved.